Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

A teló obert. «El metge a garrotades», de Molière

Juliol 5, 2022 - 8:00 pm - 9:30 pm

Dimarts 05 de juliol, 2022

A teló obert. «El metge a garrotades», de Molière

  • Hora: 20:00
  • Lloc: Claustre del Monestir
  • Organitza: Teatre a l’Ombra
  • Col·labora: Ajuntament de Sant Cugat

Una versió a càrrec de Teatre a l’Ombra. Representació a l’aire lliure sense escenografia, luminotècnia ni amplificació. El mateix espectacle a 3 espais diferents (5, 6 i 8 de juliol).

Activitat gratuïta.

«El metge a garrotades», de Molière

A través d’una sàtira sense transcendència, protagonitzada per un llenyataire que es disfressa de metge, amb «El metge a garrotades» Molière va concebre una doble caricatura: va personificar el caràcter dominant i bondadós dels humils camperols i, alhora va burlar-se de l’actitud rebuscada i doctoral dels metges d’aquells temps. Malgrat el pas del temps, aquesta comèdia encara conserva vigents totes les seves qualitats.

Molière (1622-1673), nascut Jean-Baptiste Poquelin, és un dels més grans autors de teatre de la literatura universal i, particularment, de la francesa. Va ser actor, dramaturg, director d’escena i productor. Amb les seves obres, que van transformar el gènere de la comèdia, va satiritzar la societat francesa i els costums del moment, tot dotant els personatges, però, d’una viva humanitat. Conreador d’un immens èxit popular, també va ser el comediògraf protegit de Lluís XIV. A la seva mort, de la fusió de la seva companyia i la de l’Hôtel de Bourgogne en va sorgir la Comédie Française. Avui, les seves comèdies es representen regularment arreu del món.

Activitats relacionades

On

Detalles

Fecha:
Juliol 5, 2022
Hora:
8:00 pm - 9:30 pm
X