Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Acte d’homenatge a Ernest Naté

Maig 29, 2022 - 11:00 am - 1:00 pm

Diumenge 29 de maig, 2022

Acte d’homenatge a Ernest Naté

  • Hora: 11:00
  • Lloc: La Unió Santcugatenca
  • Organitza: La Unió Santcugatenca, Amics de Pedra i Sang
  • Col·labora: Ajuntament de Sant Cugat

Homenatge al director teatral Ernest Naté (1932-2022)

Naté va ser un gran referent del teatre santcugatenc, que va morir el passat 1 de febrer, a l’edat de 89 anys.

L’acte comptarà amb l’assistència dels familiars d’Ernest Naté; l’alcaldessa, Mireia Ingla; diferents membres del consistori; el president de La Unió Santcugatenca, David Pujol; i la presidenta d’Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau.

L’homenatge intercalarà vivències i anècdotes d’actors i col·laboradors amb fragments d’escenes que ell va dirigir. Algunes, interpretades pels actors que les van estrenar i, d’altres, amb actors i actrius de nova fornada. Aquesta vegada dirigits per Dolors Vilarasau.

Ernest Naté va ser director de diversos muntatges de l’Agrupació Teatral Maragall a la petita sala parroquial situada a la Casa Abacial del Monestir. Allà es van formar actors com Joan Fàbregas, Joan Llamas o Pere Pahissa. Posteriorment, va fer muntatges al Teatre la Unió, amb la companyia Teatre Fila Zero, i amb la Secció teatral de l’Esbart. També va ser mentor i va ajudar a la formació d’actrius com Tània Sàrrias, Sílvia Servan o Marta Uxan.

Ernest Naté, va posar les bases del teatre modern a Sant Cugat i en va ser una figura clau durant els anys seixanta, important els autors i les temàtiques del teatre independent de l’època, adaptant les obres dels grans dramaturgs del moment com: Bertolt Brecht, Albert Camus, Arnold Wesker, Eugène Ionesco, Tennessee Williams, i versions de Feliu Formosa i Xavier Fàbregas. Malgrat la dictadura franquista i la seva censura, el director santcugatenc va fer un teatre innovador, important pel seu temps, i compromès.

Aquest homenatge està obert a la ciutadania, no obstant això, a causa de l’aforament limitat de la Sala Clavé, cal fer reserva prèvia a: reserves@teatrelaunio.cat.

Fotografia: Joan Llamas

On

Detalles

Fecha:
Maig 29, 2022
Hora:
11:00 am - 1:00 pm
X