Cargando Eventos

« Todos los Eventos

 • Este evento ha pasado.

Català per a tothom. «El català SUMA»

Febrer 25, 2023 - 11:00 am - 12:00 pm

issabte 25 de febrer, 2023

Català per a tothom. «El català SUMA»

 • Hora: 11:00 – 12:00
 • Lloc: L’Ateneu
 • Organitza: Ateneu Santcugatenc

A càrrec de Llenguaferits, dos bojos pel català i per la diversitat lingüística que recorren el país compartint la seva passió.

Les llengües són un dels grans patrimonis immaterials de la humanitat. Cada llengua és, no només un instrument de comunicació, sinó també una eina de cohesió social i una manera única i genuïna d’explicar l’entorn. Així, el català és el reflex de la nostra manera de veure el món, la nostra aportació a la diversitat lingüística global. I si volem que esdevingui una llengua normal, cal també que les persones nouvingudes l’aprenguin, la facin servir i se la sentin seva.

Amb aquest taller a dues veus, reflexionem de manera didàctica i amena sobre la importància de preservar totes les llengües i, en particular, la catalana. L’objectiu és despertar l‘interès dels alumnes envers el català, fent-los veure que els serà una eina útil per integrar-se i per gaudir plenament del país d’acollida. El taller està adreçat a alumnes de cursos de català i d’escoles d’adults, té una durada d’una hora i combina reflexions teòriques amb propostes pràctiques perquè es llancin a fer servir el català.

Projecte Català per a Tothom

Des del 2008 a l’Ateneu es desenvolupa el Programa d’Activitats Culturals que vol apropar la població nouvinguda (i tot aquell que hi vulgui participar) a activitats o iniciatives de la realitat social catalana amb la finalitat de donar a conèixer la nostra cultura, tradicions, llengua i història i promoure l’ús social de la llengua catalana. Les activitats es plantegen de manera oberta a tot el municipi per promoure l’ús quotidià del català com a eina per a la integració real de les persones a partir d’iniciatives lúdiques i culturals.

Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia a: ateneu.cat

Sessió relacionada

On

 • L’Ateneu

  Avinguda de Gràcia, 16
  08172 Sant Cugat del Vallès

  936 745 195

Detalles

Fecha:
Febrer 25, 2023
Hora:
11:00 am - 12:00 pm
X