Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Concert d’homenatge a Arcadi Oliveres

Abril 6, 2022 - 8:00 pm - 10:00 pm

Dimecres 06 de abril, 2022

Concert d’homenatge a Arcadi Oliveres

  • Hora: 20:15
  • Lloc: Claustre del Monestir
  • Organitza: Primavera Sound

Concert d’homenatge a Arcadi Oliveres en complir-se un any de la seva mort. El seu fill Albert Oliveres presenta el disc «Preludis d’un adeu», deu peces a piano que són una fotografia sonora dels últims quinze dies de vida de l’Arcadi.

Amb el concert, Albert Oliveres es proposa compartir amb el públic l’absènciala fragilitat i la muda. Ha volgut obrir les portes de casa seva i convidar-nos a entrar-hi per compartir els darrers dies d’un home que estimava la vida.

L’accés és gratuït, amb aforament limitat i es farà en dos passis:

  • 20:15 h. Obert al públic en general, que haurà de reservar prèviament la invitació en aquest enllaç a partir del 31 de març.
  • 21:45 h. Reservat per a convidats de la família i de l’organització.

Està produït per Primavera Labels, amb la direcció artística de Martí Sancliment, junt a un equip artístic format per l’escenògraf Roger Badia i el dissenyador d’il·luminació Jordi Berch, entre d’altres, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Museu de Sant Cugat.

Sinopsi de «Preludis d’un adeu»

Albert Oliveres, passava moltes hores a casa dels seus pares aquells darrers dies. Per fer companyia i mirar d’evitar esforços al seu pare, improvisava peces amb el piano. Les improvisacions, gravades amb el telèfon mòbil, no només recullen les emocions viscudes, sinó que també són un entranyable document sonor de com vam viure aquells dies: el grinyol de la porta, el parlar de la seva mare, el dringar d’una cullera, un atac de tos, la veu d’un net, un agraïment amb veu lenta i ofegada, el so nerviós del timbre, la melodia de parar taula… El paisatge sonor del menjador també interpreta els preludis.

La darrera peça, «l’Adeu», és l’última improvisació dedicada a l’Arcadi, on el paisatge sonor canvia d’escenari, ara a l’església dels Caputxins de Sarrià durant el seu funeral. L’amor i l’acompanyament de moltíssima gent inspiren l’última melodia.

Arcadi Oliveres, fill predilecte de Sant Cugat i Medalla d’Or de la Generalitat

Arcadi Oliveres és fill predilecte de Sant Cugat, una distinció que li va ser concedida al Ple extraodinari celebrat el 31 de maig de l’any  passat. Aquest nomenament, a títol pòstum, és el reconeixement a la seva trajectòria a favor de la pau i del desarmament, així com a les nombroses iniciatives per impulsar els drets humans i la justícia social. També a la seva vinculació amb la ciutat, on  va viure i on va desenvolupar moltes iniciatives. Una  vinculació que s’inicia amb la fundació de la Universitat Internacional de la Pau, l’any 1984, conjuntament amb Frederic Roda Pérez, de l’Institut Victor Seix de Polemologia, i d’Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la Pau. Aquesta Universitat ha esdevingut un referent de la Cultura de Pau.

Arcadi Oliveres també va ser distingit al setembre passat, a títol pòstum, amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, per la seva destacada trajectòria cívica, acadèmica i social.

On

Detalles

Fecha:
Abril 6, 2022
Hora:
8:00 pm - 10:00 pm
X