Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

EL MUSICAL – RECURSOS MUSICALS PER L’AULA

Novembre 28, 2020

RECURSOS MUSICALS per l’aula

PER A MESTRES i PROFESSIONALS DE L’EDUCACIÓ -2020/21

DIRIGIT A:

Tots aquells professionals del món de l’educació general i de l’educació artística en particular (mestres d’Ed. Infantil, Primària i Secundària, mestres de música, músics, ballarins, professionals de les arts escèniques, moviment, teatre, psicòlegs, pedagogs o treballadors socials) que vulguin conèixer i desenvolupar processos creatius per a l’aprenentatge de la música i les arts escèniques.
DESCRIPCIÓ:

DESCRIPCIÓ:

El present curs té com a objectius proporcionar un repertori de recursos i procediments que obrin la curiositat del mestre/a i l’inspirin per crear els seus propis. Són sessions per aprofundir en les diferents estratègies didàctiques i la seva aplicació. Tenen com a focus principal el desenvolupament de la creativitat i l’aprenentatge musical mitjançant la música i el moviment. Les classes són bàsicament pràctiques amb fonamentació teòrica. Durant aquestes es proporcionarà el material treballat amb el propòsit de fixar i ampliar la informació rebuda. El curs consta de tretze sessions independents de dues hores, cadascuna de les quals tractarà un tema i una etapa educativa:

PROPOSTES PER AL CURS 2020-21

Sessió 3. INVENTEM INSTRUMENTS!

28 de novembre de 9:30h a 11:30h

Docent: Xavi Lozano

Adreçat a: professorat que treballa a educació primària i secundària.

Xavier Lozano desplegarà un conjunt d’idees per convertir els objectes quotidians en els sons més divertits i originals i despertar així també la imaginació inventora dels grups amb els quals treballem.

Sessió 4. EL PAPER DE LA IMAGINACIÓ DINS LES SESSIONS

28 de novembre de 12:00h a 14:00h

Docent: Ana Quílez

Adreçat a: professorat d’infantil i primer cicle de primària.

La imaginació ens pot ajudar a prendre rols, inventar històries, sons, maneres de moure’ns… Pot ser una gran aliada per a qualsevol procés d’aprenentatge. En aquesta sessió en veurem alguns exemples.

Sessió 5MÈTODE JOAN CHAMORRO

12 de desembre de 9:30h a 11:30h

Docent: Joan Chamorro

Adreçat a: professorat d’escoles de música i conservatoris o professors de primària i secundària que tinguin projectes de banda o orquestra al seu centre.

Coneixerem de la mà d’un dels professionals amb més experiència del país com motivar, estimular i fer avançar en el domini tècnic, expressiu i auditiu els infants que tenen per primer cop un instrument a les seves mans i volen formar part d’un conjunt musical, sigui del caire que sigui.

Sessió 6EL TEU RITME PERSONAL:

12 de desembre de 12:00h a 14:00h

Docent: Santi Serratosa

Adreçat a: professorat que treballi a partir de la música amb grups de qualsevol edat.

A través de la percussió corporal, de l’experiència més vivencial i transparent, ja que estem fent ús del nostre cos per a l’aprenentatge, desenvoluparem un procés musical que creix en paral·lel amb el nostre genograma. Un recorregut sobre metodologia i didàctica de la música, a través de les emocions i de la mirada de la pedagogia sistèmica.

L’escola ens vincula amb l’aprenentatge conceptualment i emocional. Qualsevol matèria i disciplina del projecte educatiu d’una escola és susceptible de treballar mitjançant tècniques i estratègies que desenvolupin la creativitat i procurin pel benestar de totes i tots els alumnes.
Des de l’observació i revisió constant de tot allò que es crea, que es reprodueix, i que va més enllà d’una mera execució descontextualitzada, creixerà la relació d’ensenyament-aprenentatge.

Sessió 7. THE CURIOUS LITTLE ELEPHANT

16 de gener de 9:30h a 11:30h

Docent: Marta Canellas

Adreçat a: professorat d’infantil i primer cicle de primària

Revisarem un clàssic (L’elefantet curiós) ara en versió anglesa, amb les cançons i la història traduïdes. Veurem idees per treballar a partir d’aquesta història l’aprenentatge d’un altre idioma, així com aspectes tant emocionals com de moviment.

Sessió 8. MÚSICA I MOVIMENT PER TRAVESSAR LES PANTALLES!

16 de gener de 12:00h a 14:00h

Docent: Laura Lacueva

Adreçat a: professorat d’infantil, primària i secundària, així com d’escoles de música.

Com a docents de música ens hem trobat una nova realitat que no esperàvem: fer la nostra feina a través de videoconferència. Per tal de veure-hi la part positiva i treure el màxim de suc d’aquesta eina, que també pot ser complementària a la presencialitat, us oferim aquest taller amb moltes idees perquè, tot i que hi hagi pantalles pel mig, seguim connectant-nos i comunicant-nos a través del llenguatge corporal i musical.

Sessió 9. LA CIUTAT EN MOVIMENT

20 de febrer de 9:30h a 11:30h

Docent: Núria Palau

Adreçat a: professorat que treballa amb alumnat de 5 a 8 anys.

Descobrirem totes les possibilitats que ens pot oferir la temàtica de la Ciutat com a eix de propostes artístiques a través de la música i el moviment des d’una perspectiva interdisciplinària.

Sessió 10. CANÇONS MENUDES

20 de febrer de 12:00h a 14:00h

Docent: Gemma Baños i Marta Canellas

Adreçat a: professorat que treballa a educació infantil, així com a professionals que ofereixen tallers per a nadons.

Presentarem un repertori de cançons per acompanyar les rutines del dia en els primers anys de vida, junt amb propostes per cantar-les a l’aula o en família, tot posant al centre l’experiència musical i sensorial, així també com el vincle amb l’adult que les canta.

Sessió 11REPTES DE COORDINACIÓ

20 de març de 9:30h a 11:30h

Docent: Estevao Marques

Adreçat a: professorat d’infantil i primària

El ritme i les melodies en la música ens faciliten estructures sonores per posar-nos els reptes de coordinació més variats i adequats al desenvolupament motriu de cada edat. Coneixerem reptes de moviment per plantejar des dels més petits fins als grans de l’escola i treballar així un aspecte en el qual la música pot ser un gran suport!

Sessió 12DANSES I COMPOSICIÓ MUSICAL

20 de març de 12:00h a 14:00h

Docent: Estevao Marques

Adreçat a: professorat de primària i secundària, així com d’escoles de música.

Aprendrem algunes danses tradicionals per després aprendre a tocar-les i a crear els nostres propis arranjaments musicals.

Sessió 13. BALLS PER A TOCAR

17 d’abril de 9:30h a 11:30h

Docent: Veronika Kinsky

Adreçat a: professorat d’infantil i primària

Si bé el procés d’inventar-nos una dansa a partir d’una música és més familiar, també hi ha la possibilitat de deixar que una dansa ens inspiri a l’hora de desplegar la pròpia creativitat a l’hora de composar música. En aquest taller us proposem idees per convertir en música diferents danses tradicionals.

Sessió 14. L’OCELL DE FOC

17 d’abril de 12h a 14h

Docent: Veronika Kinsky

Adreçat a: Professorat de primària i secundària.

Coneixerem maneres d’acostar, entendre, viure i jugar amb les melodies, harmonies, ritmes, motius musicals i estructures d’aquesta obra mestra Stravinsky. Veurem com una audició activa de la peça pot despertar la imaginació sonora i alhora ampliar la comprensió d’una de les peces fonamentals del repertori musical universal.

PREUS PRESENCIAL I STREAMING:

  • Preu sessió (2h.) 30 Euros

Reconeixement i descomptes a partir de 8 sessions:

  • 8 sessions (16h): 210 Euros
  • 9 sessions (18h): 225 Euros
  • 10 sessions (20h): 240 Euros
  • 11 sessions (22h): 253 Euros
  • 12 sessions (24h): 263 Euros
  • 13 sessions (26h): 272 Euros
  • Totes les sessions -14 sessions (28h): 280 Euros

Els preus son iguals per les sessions Presencials i les Streaming

-Una vegada feta la inscripció i efectuat el pagament no es podrà fer un canvi de sessions.

-Curs Reconegut per a Docents del Departament d’Ensenyament si t’apuntes a 8 sessions o més ( i tens usuari XTEC).

-Curs presencial certificat per «El Musical – Centre d’Educació i Recerca» com a formació per a la innovació i la qualitat musical.

Curs Bonificat per a empreses

-La factura del curs s’emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb altres dades (Escola on treballes, Institució…) l’has d’indicar en el formulari d’inscripció. No es podran canviar les dades una vegada efectuat el pagament.

 

Cursos impartits a:

El Musical – Centre Autoritzat de Grau Professional de Música

c/ Ramon Llull, 16 – 08193 Bellaterra – www.elmusical.cat – info@elmusical.cat

X