Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

EN LÍNIA – Conferència. «Natura i cultura. Controlar la matèria, aturar el temps»

Febrer 25, 2021 - 6:00 pm - 7:30 pm

EN LÍNIA – Conferència. «Natura i cultura. Controlar la matèria, aturar el temps»

  • Hora: 18:00
  • Lloc: Via Zoom
  • Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

Activitat online a: Zoom

Pintar natures mortes per organitzar una representació del món, d’allò material. Crear una representació amb el desig de posseir. La noció humana de l’entorn es divideix en allò salvatge, que, per aquesta mateixa condició atorgada des del constructe antropocèntric, pot ser explotat i extret; i allò civilitzat, que connecta amb l’esfera cultural creada com un mètode autojustificatiu de la nostra suposada excepcionalitat. La cultura, com a fenomen predominant, s’imposa, en un sentit ontològic, al total (natura) del qual forma part. L’estratègia de la divisió correspon a la creació d’una jerarquia, i per tant, al desig de domini.

Carlos Tabernero (Narratives urbanes sobre la natura. La construcció contemporania de coneixement sobre història natural) i Agustín Ortiz Herrera fan servir la proposta de l’exposició Vanitas #, que l’artista presenta al Centre d’Art Maristany fins el 2 de març, per parlar de la problemàtica que suposa la dicotomia entre natura i cultura. Un debat introduït des d’un recorregut que travessa els inicis del fenomen de les natures mortes del s. XVII fins a la invenció del cinema al s. XX.

Activitat relacionada amb l’exposició «Vanitas .

Nota: aquesta activitat serà enregistrada amb finalitat divulgativa. En cas que algun dels participants no vulgui que la seva participació quedi enregistrada, pot optar per deixar la càmera i el micròfon del seu dispositiu en mode apagat.

Detalles

Fecha:
Febrer 25, 2021
Hora:
6:00 pm - 7:30 pm
X