Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Museu del Còmic – Manuel Gago

Juliol 1, 2020 - 8:00 am - Setembre 30, 2020 - 5:00 pm

MANUEL GAGO
Exposició Manuel Gago

 

El còmic clàssic espanyol desborda de grans noms en l’apartat gràfic, virtuosos de l’pinzell que van inclinar sobre el còmic una vocació que semblava emanar de les entranyes.

Un d’ells, potser el més gran, al menys en transcendència popular, va ser sens dubte Manuel Gago García.

Sorprèn comprovar com aquell noi d’hospital, imbuït per certes lectures reparadores de caràcter aventurer, es va animar a provar sort amb la narrativa dibuixada i enviar les seves primerencs i maldestres dibuixos a les editorials de moment amb l’esperança que algun editor poc exigent dels publiqués. Com així va succeir, per sorpresa, suposem, de el jove Gago.

Observant avui aquests primitius còmics, especialment l’inaugural en ordre cronològic, Viriato (Marc, c. 1942), és d’el tot impossible entreveure cap perspectiva de futur en l’incipient autors. Ni tan sols en els dos primers quaderns de la seva Guerrero es veia més brillantor esperançador. Si algun lector vol corroborar que observi aquests dos còmics inicials, i després els compari amb exemplars de el número cinc o sis d’ara endavant, veuran la metamorfosi qualitativa en tot just uns quants quaderns.

Manuel Gago va ser l’autor de major i més ràpida evolució de quants es van donar cita en el sector de l’còmic en aquests primers anys 40. En tot just un any va passar de ser un dubtós aspirant, a destil·lar fermesa i personalitat, creant un estil propi i diferencial admirable. Un narrador amb un ritme seqüencial que enganxava a l’lector des de la primera vinyeta. També com portadista va ser sublim.  Pura essència aventurera.

POTS VISITAR L’EXPOSICIÓ FINS AL MES DE SETEMBRE – DILLUNS TANCAT

 

Més informació a:

Lloc: Museu del Còmic de Sant Cugat
Plaça de Pep Ventura, 1, 08172 Sant Cugat del Vallès
Web: museudelcomic.org/
Correu electrònic: info@museudelcomic.org
Telèfon: 93 589 11 94
Instagram
Facebook

 

 

Detalles

Comienza:
Juliol 1, 2020 - 8:00 am
Finaliza:
Setembre 30, 2020 - 5:00 pm
X