Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Presentació del llibre “Cuba y Catalunya, influencias mutuas”, d’Arsenio Rodríguez

octubre 1, 2020 - 7:00 pm - 8:00 pm

Presentació del llibre “Cuba y Catalunya, influencias mutuas”, d’Arsenio Rodríguez

Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia a www.ateneu.cat/inscripcions

Arsenio Rodríguez Quintana, escriptor i intel·lectual cubà-espanyol, va néixer a l’Havana en 1964, i en la seva Universitat va estudiar Història. És, a més, poeta, narrador, assagista i bloguer. Va abandonar l’illa en 1999 i avui escriu des de Sant Cugat. Ha publicat 14 llibres i ha participat en publicacions literàries, articles, assajos sobre música, fotos i arquitectura.

Creador d’un bloc que supera el milió de visites, pare d’una filla catalana, historiador i musicòleg, estarà el dijous 1 d’octubre a l’Ateneu per parlar del seu llibre Cuba y Catalunya, influencias mutuas. Un recull d’influències entre Cuba i Catalunya, fruit de la petjada que va deixar l’emigració catalana a Cuba entre finals del segle XVIII fins als anys trenta del segle XX.

En aquest període 50 mil catalans van passar per Cuba i van ajudar social, econòmica i culturalment a formar la personalitat d’aquest país on Arsenio va néixer, però també es van portar a la seva tornada no sols “havaneres” nostàlgiques, sinó altres vincles més desconeguts com el que té a veure amb el Modernisme, l’estelada o la primera constitució de Catalunya.

La portada del llibre està protagonitzada per Francisco Betancourt, fill d’un cubà i una catalana que a més de ser jugador del Barça, va ser entrenador del Sant Cugat FC. A la presentació comptarem amb Miquel García Roca, secretari del Club de Sant Cugat i Paquitón (Francisco Ruiz País), jugador del Sant Cugat que als seus 80 anys encara recorda a Francisco Betancourt.

Arsenio Rodríguez recentment ha finalitzat Notas de Sant Cugat del Vallès, un reflex del seu contacte amb Sant Cugat centrat en el Monestir i que explica altres històries de la ciutat que mostren el seu creixement a partir del monument, i que presentarà a l’Ateneu al 2021.

Detalles

Fecha:
octubre 1, 2020
Hora:
7:00 pm - 8:00 pm
http://www.ateneu.cat/llibre-cuba-catalunya/

Organizador

Ateneu Santcugatenc
Teléfono:
936 74 51 95
Correo electrónico:
secretaria@ateneu.cat
Ver la web Organizador
X