Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Presentació del llibre “Notas de Sant Cugat del Vallès ”, d’Arsenio Rodríguez

Gener 28, 2021 - 7:00 pm - 8:00 pm

Presentació del llibre “Notas de Sant Cugat del Vallès ”, d’Arsenio Rodríguez


Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia a www.ateneu.cat/inscripcions

Arsenio Rodríguez Quintana, escriptor i intel·lectual cubà-espanyol, va néixer a l’Havana en 1964, i en la seva Universitat va estudiar Història. És, a més, poeta, narrador, assagista i bloguer. Va abandonar l’illa en 1999 i avui escriu des de Sant Cugat. Ha publicat 14 llibres i ha participat en publicacions literàries, articles i assajos sobre música, fotos i arquitectura.

Creador d’un bloc que supera el milió de visites, pare d’una filla catalana, historiador i musicòleg, estarà novament a l’Ateneu el dijous 28 de gener per parlar del seu llibre  Notas de Sant Cugat del Vallès. Prosa y quarantine. (Ediciones Muntaner, Juny 2020), un reflex del seu contacte amb Sant Cugat centrat en el Monestir i que explica altres històries de la ciutat que mostren el seu creixement a partir del monument.

A través de diferents capítols curts o microrelats que intenten imitar l’estil del seu referent Italo Calvino, Rodríguez Quintana ens va descobrint històries de la nostra ciutat, de l’ahir i de l’avui, i les relaciona, sempre que ho troba oportú, amb la seva estimada Cuba natal. “Ho fa amb una prosa poètica que t’absorbeix i t’atrapa com ho fa la sonoritat característica de l’accent cubà” com explica el periodista Josep Lluís Silva a l’article que va dedicar-li el passat agost al TOT Sant Cugat. També pots llegir l’entrevista que Jordi Pasqual li va fer a El Cugatenc.

És un llibre que interrelaciona el món santcugatenc i cubà com ho fa també a «Cuba i Catalunya. Influencias Mutuas», que l’autor va presentar el passat 1 d’octubre a l’Ateneu Santcugatenc.

Arsenio Rodríguez s’estrena també com a professor de l’Ateneu aquest trimestre amb el curs “Catalunya a Llatinoamèrica. Influències mútues”, una actualització històrica sobre com Catalunya va rebre influència d’Amèrica des de la tornada de Colom a Barcelona i al que ja et pots inscriure!

 

 

Detalles

Fecha:
Gener 28, 2021
Hora:
7:00 pm - 8:00 pm
http://www.ateneu.cat/llibre-notas-sant-cugat/

Organizador

Ateneu Santcugatenc
Teléfono:
936 74 51 95
Correo electrónico:
secretaria@ateneu.cat
Ver la web Organizador
X