Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Recital de veu i piano. «Màgic moment»

Maig 29, 2021 - 7:30 pm - 9:00 pm

Recital de veu i piano. «Màgic moment»

  • Hora: 19:30
  • Lloc: Escola Municipal Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat
  • Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

Marta Valero, mezzosoprano
Daniel Blanch, piano

Preu: 6€ (despeses de gestió incloses). Venda d’entrades aquí.
Durada aproximada: 1 hora
Lloc: Aula Magna de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels

Dins de la programació de Viu la Clàssica Sant Cugat

Aquest duet de veu i piano interpretaran una selecció de cançons del CD «Màgic moment» de la compositora Mercè Torrents i Turmo sobre poemes de Josep Carner, Salvador Espriu, J.V. Foix, Miquel Martí i Pol, i Mercè Corretja.

El concert anirà precedit d’una presentació a càrrec del divulgador musical i músic Joan Vives.

Programa

Mercè Torrents (1930-2018)

  • Cinc cançons sobre poemes de Miquel Martí i Pol: L’ombra / Geranis / Petita Suite (I- II-III)
  • Tres cançons sobre poemes de Josep Carner: El pi / Calor / Màgic moment
  • Dues cançons sobre poemes de Salvador Espriu: Abelles / Prínceps centaures
  • Tres cançons sobre poemes de J. V. Foix: Sé d’un poble lluny de Provença / Dèiem: la nit / Érem tres, érem dos, era jo sol, érem ningú
  • Cançó sobre un poema de Mercè Corretja: Cant a l’amor

Marta Valero, mezzosoprano

Amb veu dúctil i extensa, ha sabut unir la musicalitat i l’expressivitat teatral, tot afrontant rols operístics com Angelina a «La Cenerentola» de G. Rossini (rol amb el que va debutar); Dido, a «Dido i Eneas» de H. Purcel; Tierra, a l’òpera barroca «Los Elementos» d’A. Literes i Carmen, a «Carmen» de G. Bizet. La seva versatilitat vocal li ha permès endinsar-se en el repertori contemporani i interpreta obres de referència com «Pierrot Lunaire» d’A. Schönberg, o «La veu humana» de F. Poulenc.
De la mà del compositor i amic Josep M. Serracant col·labora en la difusió de compositors catalans, com
Manuel Oltra, Lluís Benejam, Agustí Borgunyó, Joaquim Serra, Juli Garreta, i ofereix diversos concerts i enregistraments amb el pianista Albert Guinovart i l’OCT48. El 2012 coneix la compositora Mercè Torrents i queda captivada per la seva música «especial i eclèctica, de sonoritats seductores i màgiques». Posteriorment enregistra un segon CD, «Cançons secretes» i recentment presenta el seu últim treball, «Màgic moment».

Daniel Blanch

Com a músic versàtil, sensible, creatiu i compromès amb la recuperació del patrimoni del seu país, Daniel Blanch ha sabut dur a terme amb intel·ligència una sòlida carrera com a pianista, tant com a solista com en el camp de la música de cambra, al llarg de més de 25 anys.
Des del seu debut al Palau de la Música de Barcelona el 1999, ha participat en nombrosos cicles i festivals, actuant en sales com la Brahms Saal del Musikverein de Viena, el Palau de la Música i l’Auditori de Barcelona o la Sala Witold Lutoslawski de Varsòvia. Ha actuat com a solista amb nombroses orquestres, entre elles la Simfonia Varsòvia, la Simfònica Nacional de Cuba, la Filharmònica de Mainz, la Filharmònica de Podlasie o l’Orquestra de Cambra de Praga. Format al costat de grans mestres com Maria Canals, Maria Tipo, Brigitt e Engerer o Alícia de Larrocha, Daniel Blanch ha dut a terme 17 enregistraments discogràfics, entre els quals sobresurten els CDs dedicats a concerts per a piano i orquestra de compositors espanyols com Nin-Culmell, Montsalvatge, Suriñach, Blancafort, Ricard Lamote de Grignon i Joan Manén. Des de 2002 forma duo estable amb la violinista Kalina Macuta amb qui ha gravat 5 discos, dos d’ells dedicats a la integral de les obres per a violí i piano de Joan Manén.

On

Detalles

Fecha:
Maig 29, 2021
Hora:
7:30 pm - 9:00 pm
X