Cargando Eventos

« Todos los Eventos

 • Este evento ha pasado.

Òpera entre copes. «L’incoronazione di Poppea», de Monteverdi

Juny 27, 2023 - 7:00 pm - 9:00 pm

Dimarts 27 de juny, 2023

Òpera entre copes. «L’incoronazione di Poppea», de Monteverdi

 • Hora: 19:00
 • Lloc: L’Ateneu
 • Organitza: Ateneu Santcugatenc, AprÒpera

Cicle de conferències sobre òpera que pretén conèixer aquest gènere des de més a prop. Ho farem de la mà del reconegut tenor Marc Sala, president de l’associació Apròpera.

Al juny, conferència a càrrec del tenor Marc Sala sobre «L’incoronazione di Poppea», de Claudio Monteverdi. El compositor va capturar brillantment la naturalesa musical de la histèria tirànica de Neró i la sensualitat irresistible de Poppea. Monteverdi utilitza paraula i música per aconseguir un drama d’alt nivell, barrejant de manera virtuosa comèdia i tragèdia.

Estrenada durant l’hivern del 1642 al Teatro Santi Giovanni e Paolo (Teatro Grimano) de Venècia, la darrera òpera de Monteverdi va ser escrita a partir d’un llibret de Giovanni Francesco Busenello, membre de la llibertina Accademia degli Incogniti, de costums immorals i obertament crítics amb la religió cristiana. Per primera vegada en el seu gènere, l’òpera passava dels palaus als teatres, obrint-se a tothom i basant per primer cop el seu argument en fets històrics i no mitològics, com passava amb L’Orfeo.

Preu: 9€ (7€ per a sòcies i socis de l’Ateneu i d’Apròpera). Inclou una copa de vi del celler Albet i Noya. Necessària inscripció prèvia. Més informació i inscripcionsateneu.cat o presencialment a la secretaria de l’Ateneu.

On

 • L’Ateneu

  Avinguda de Gràcia, 16
  08172 Sant Cugat del Vallès

  936 745 195

Detalles

Fecha:
Juny 27, 2023
Hora:
7:00 pm - 9:00 pm
X