Els nens i els idiomes – AFIND

Dubtes a introduir un altre idioma al teu fill/a? Creus que de nadó és massa petit per entendre res? Et planteges una escola que facin anglès però creus que amb un cop a la setmana en hi ha prou?

Quan naixem, s’obre al nostre cervell l’àrea de l’idioma matern, que ens acompanyarà al llarg de la nostra vida. Fins als sis anys, aprenem els deu mil conceptes que necessitem per a comunicar-nos i poder viure en comunitat. Llavors, el llenguatge no està lligat a un idioma, està lligat al principals conceptes que ens acompanyaran durant la nostra existència (com el concepte de “taula” en el món occidental, menjar, riure, plorar, por, amor, etc.). En aquest moment és molt important tenir contacte real i amb immersió (es a dir, jugar, riure, plorar, vestir-se…”viure”) amb l’idioma que volem que aprengui el nostre fill. A ell tant li és si el concepte taula es diu d’una, dues o tres maneres diferents, està aprenent per a què serveix i què és.

Tots aquests idiomes amb els que hagi tingut contacte a aquesta edat es quedaran per sempre a la seva àrea de l’idioma matern i serà molt difícil que els oblidi. A partir dels 7 anys, el contacte que tingui amb uns altres idiomes no es guardarà a l’àrea del llenguatge matern, per la qual cosa, haurà de practicar sempre per no oblidar.

Fer només una hora o dues a la setmana li ajudarà a introduir-se a l’idioma però no tindrà certes avantatges que li donarà fer una immersió real. El seu cervell s’ho pren com un joc i no com un aprenentatge.

Aquesta immersió es pot fer mirant sempre els dibuixos en l’idioma escollit, buscant escoles que treballin la immersió, declarant a casa un dia a la setmana on tots parlen en un altre idioma que no és el vehicular de la família…

Coneixia una família que els dissabtes eren “el dia verd”, vestien samarretes verdes tots i amb la samarreta verda només es podia parlar en anglès. Hi ha escoles que també utilitzen aquest truc, un cop a la setmana la professora canvia la seva bata, es posa una cinta al cabell o qualsevol altra cosa i canvia de llengua.

Jo apostaria per una immersió real fora de l’àmbit familiar i amb un idioma que no fos l’anglès, que és el que parlaran tots els petits quan siguin grans.

ARTICLE ESCRIT PER FINA SÁNCHEZ, DIRECTORA DEL CENTRE AFIND DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

WEB: http://afind.es/
Correu electrònic: info@afind.es
Telèfon: 93 675 19 09 – 619 13 42 21
Facebook
Instagram