Beneficis del Txi Kung

Quan em demanen que expliqui què és el Txi Kung (Qi Gong), no sé mai per on començar perquè el Txi Kung és moltes coses i totes són destacables. És per això que començaré explicant el que no és.
No es tracta d’una activitat esportiva sinó que és una activitat física terapèutica que s’utilitza per a guanyar salut i prevenir malalties. Tot i que és una pràctica individual, és molt recomanable fer-la en grup.

Forma part de la medicina tradicional xinesa (MTX) juntament amb
l’acupuntura, la fitoteràpia xinesa, la tuina o massatge xinès i la dieta energètica. Totes aquestes disciplines ens serveixen per a reforçar i estructurar el nostre cos i optimitzar el funcionament del nostre organisme, és a dir, del metabolisme.
L’acupuntura ho fa estimulant els punts dels canals energètics que recorren
la superfície del nostre cos, la fitoteràpia equilibra i harmonitza utilitzant l’extracte de plantes, l’alimentació aprofita les diferents naturaleses energètiques i sabors dels aliments i el Txi Kung se serveix de la respiració i de moviments suaus, lents i circulars per a moure la nostra energia.

Si ens fixem en què significa el nom poder entendrem una mica més què és el Txi Kung. Txi (Qi) significa energia vital. És l’energia que fa que estiguem vius, la que mou els diferents líquids orgànics (sang, sucs gàstrics, orina, suor, llàgrimes,…). Kung (Gong) es tradueix com activar, moure. Amb el Txi Kung aconseguim tenir energia vital, moure-la i equilibrar-la dins del nostre organisme.
Moltes vegades utilitzem l’expressió “cultivar la vida” per explicar què és el Txi Kung.

Per posar un exemple, si abans d’iniciar una sessió de Txi Kung ens sentim cansats, angoixats i ansiosos, amb mal de cap o palpitacions; en acabar la pràctica podem observar clarament que hem recuperat energia, ja no estem cansats i el mal de cap ha desaparegut o ha disminuït considerablement, la respiració s’ha calmat i amb ella el pensament. Hem recuperat la sensació de benestar i ens sentim molt més relaxats, tranquils i positius.

M’agradaria acabar enumerant els diferents beneficis d’aquesta pràctica:
Redueix l’ansietat i l’angoixa.
Augmenta la confiança en un mateix i en la vida
Redueix els estats d’estrès
Millora el descans i els estats d’insomni
Millora el procés digestiu
Tonifica el sistema immunològic
Equilibra el sistema nerviós i hormonal
Tonifica la musculatura
Flexibilitza les articulacions
Enforteix els ossos
Redueix el dolor
Ajuda a superar situacions de cansament o esgotament
Ajuda a recuperar-se de malalties agudes i redueix els
símptomes en malalties cròniques
Augmenta la sensació de benestar i felicitat.
Ens fa sentir alegres
Ens ajuda a connectar amb la humanitat i la Creació.

»Us animo a provar una classe de Txi Kung, us podrà agradar més o menys, però segur que us mostrarà un món en general força desconegut, però ple de beneficis: el vostre món interior, infinit i amb un potencial per a generar salut, benestar i felicitat enorme.»

ARTICLE ESCRIT PER ANNA MARGENAT, DIRECTORA I NATUROPATA DEL CENTRE TXI KUNG

WEB: https://txikungsantcugat.blogspot.com.es
Correu electrònic: amargenat70@gmail.com
Telèfon: 609394216