Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Museu del Còmic – Exposició Permanent

Novembre 18, 2021 - Novembre 30, 2021

Museo del cómic: exposición permanente


Museu del Còmic – Exposició Permanent


L’Exposició permanent proposa un recorregut que abraça des de la primera publicació posicionada del tot en el camp de la narrativa gràfica (The Monigoty, 1897) fins a les capçaleres o personatges d’època més recent. Sense oblidar les primeres revelacions de l’mig en revistes infantils i satíriques que es remunten a meitat de segle XIX.

Un discurs que arrenca en aquests inicis, en les seves primeres manifestacions, travessant la seva evolució gràfica i conceptual, la seva expansió definitiva a mitjan el segle XX, per finalitzar a la dècada dels anys 80 de l’passat segle, quan la Historieta es fa major d’edat i entra decididament en el target adult.

Contingut de l’exposició permanent

El Museu planteja un recorregut amb especial incidència en obra original, centenars de planxes i dibuixos (portades i pàgines interiors) acompanyada de les publicacions impreses corresponents.

Una lectura dual que permet als el visitant observar a l’detall el treball original d’infinitat d’autors, així com valorar matisos i diferències entre l’art final i el còmic imprès.


Museo del cómic: museo y colecciones


El recorregut inclou també una àmplia mostra d’objectes i articles promocionals utilitzats pel medi en la seva expansió comercial: Encartaments, Cromos, Cartells, Retallables, Diorames, Publicitat, etc.

Revistes satíriques – Setmanaris – Publicacions confessionals – Còmics d’Aventures – Revistes de Postguerra – Còmics Femenins, etc., mantenint sempre un ordre segmentat i cíclic.

L’elecció de capçaleres facilita el visitant una lectura precisa sobre l’origen i evolució de l’mitjà, les seves diferents etapes, els formats i targets, els creadors més destacats -i altres que no ho van ser tant-, els corrents i hàbits sectorials, etc.

Altres apartats específics en preparació

Les grans capçaleres i personatges.

Barcelona com a locomotora deL Còmic espanyol.

Editorials maleïdes.

Espai Seleccions Il·lustrades, l’Agència de representació que va canviar el curs de Còmic en l’àmbit internacional de la mà de l’editor Josep Toutain. 

Contingut de l’exposició permanent

Prop de 1500 peces entre publicacions impreses d’època i obra original. Una mirada dual que permet al visitant observar al detall el treball original d’infinitat d’autors, així com valorar matisos i diferències entre l’art final sortit de la ploma de l’autor i el còmic imprès.

Revistes Satíriques – Setmanaris – Publicacions confessionals – Còmics d’Aventures – Revistes de Postguerra – El Còmic Femeníetc., mantenint sempre un ordre segmentat i cíclic.

La selecció de capçaleres facilita al visitant una lectura precisa sobre l’origen i evolució del mitjàles seves diferents etapesels formats i targetsels creadors més destacats –i altres que no ho van ser tant–, els corrents i hàbits sectorials, etc.


Horaris

Dilluns: tancat
Dimarts a divendres: 16 a 20h
Dissabtes: 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenges: 10 a 14h
Festius: tancat (llevat excepcions)
Visites escolars o grups: dimarts a divendres: 10 a 14h (amb reserva prèvia).

Festius oberts (de 10 a 14h) durant 2021:

  • 3 de març
  • 2 d’abril
  • 1 de maig
  • 15 d’agost
  • 8 de desembre

Entrada general: 7€
Entrada reduïda: 4€ *
Gratuïta amb el carnet del Club Super3

* Nens de 6 -12 anys / Majors de 65 anys / Discapacitats

Amics del Museu: 50€/any (si vols col·laborar amb el museu i ajudar al seu manteniment, pots fer-te «amic del museu» i, a canvi, podràs accedir a ell totes les vegades que vulguis mentre duri la teva condició de soci protector).


Més informació a:

Lloc: Museu del Còmic de Sant Cugat
Plaça de Pep Ventura, 1, 08172 Sant Cugat del Vallès
Web: museudelcomic.org/
Correu electrònic: info@museudelcomic.org
Telèfon: 93 589 11 94
Instagram
Facebook

Detalles

Comienza:
Novembre 18, 2021
Finaliza:
Novembre 30, 2021
X