Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Museu del Còmic – Exposició Permanent

Juliol 1, 2020 - 8:00 am - Novembre 17, 2020 - 5:00 pm

Museo del cómic: exposición permanente

Museu del Còmic – Exposició Permanent

 

L’Exposició permanent proposa un recorregut que abraça des de la primera publicació posicionada del tot en el camp de la narrativa gràfica (The Monigoty, 1897) fins a les capçaleres o personatges d’època més recent. Sense oblidar les primeres revelacions de l’mig en revistes infantils i satíriques que es remunten a meitat de segle XIX.

Un discurs que arrenca en aquests inicis, en les seves primeres manifestacions, travessant la seva evolució gràfica i conceptual, la seva expansió definitiva a mitjan el segle XX, per finalitzar a la dècada dels anys 80 de l’passat segle, quan la Historieta es fa major d’edat i entra decididament en el target adult.

Contingut de l’exposició permanent

El Museu planteja un recorregut amb especial incidència en obra original, centenars de planxes i dibuixos (portades i pàgines interiors) acompanyada de les publicacions impreses corresponents.

Una lectura dual que permet als el visitant observar a l’detall el treball original d’infinitat d’autors, així com valorar matisos i diferències entre l’art final i el còmic imprès.

 

Museo del cómic: museo y colecciones

El recorregut inclou també una àmplia mostra d’objectes i articles promocionals utilitzats pel medi en la seva expansió comercial: Encartaments, Cromos, Cartells, Retallables, Diorames, Publicitat, etc.

Revistes satíriques – Setmanaris – Publicacions confessionals – Còmics d’Aventures – Revistes de Postguerra – Còmics Femenins, etc., mantenint sempre un ordre segmentat i cíclic.

L’elecció de capçaleres facilita el visitant una lectura precisa sobre l’origen i evolució de l’mitjà, les seves diferents etapes, els formats i targets, els creadors més destacats -i altres que no ho van ser tant-, els corrents i hàbits sectorials, etc.

Altres apartats específics en preparació

Les grans capçaleres i personatges.

Barcelona com a locomotora deL Còmic espanyol.

Editorials maleïdes.

Espai Seleccions Il·lustrades, l’Agència de representació que va canviar el curs de Còmic en l’àmbit internacional de la mà de l’editor Josep Toutain.

 

COMPRAR ENTRADES – DILLUNS TANCAT

 

Més informació a:

Lloc: Museu del Còmic de Sant Cugat
Plaça de Pep Ventura, 1, 08172 Sant Cugat del Vallès
Web: museudelcomic.org/
Correu electrònic: info@museudelcomic.org
Telèfon: 93 589 11 94
Instagram
Facebook

Detalls

Comienza:
Juliol 1, 2020 - 8:00 am
Finaliza:
Novembre 17, 2020 - 5:00 pm
X